Om Vemdalen

Om Vemdalen

Vemdalen är ett av Skandinaviens snösäkraste områden, men året runt kan du njuta av äventyr till fjälls och olika kulturevenemang som erbjuds.

I Vemdalen finns tre skidområden; Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna, så du får mycket skidåkning för pengarna! Liftkortet gäller på samtliga av dessa anläggningar.

Vemdalen bjuder på allsidig skidåkning i form av utförsåkning med rejäla fallhöjder, omfattande spårsystem och fina leder på fjället. Områdets höga höjd över havet och dess inlandsklimat innebär snösäkerhet och tidig säsongstart. Av nedfarternas totala ytor täcks ca 80 procent av moderna och kraftfulla snösystem, detta borgar för bra kvalité under hela vintern.

De senaste säsongerna har skidområdet vuxit med fyra stycken 6-stols expressliftar och flera nya nedfarter. Totalt finns 55 nedfarter och 34 liftar i de tre skidområden, Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna.

”Närheten” (48 mil från Stockholm) och gemensamt SkiPass för hela Vemdalen är andra faktorer som gör vemdalen till ett populärt resmål.

Tåg till Vemdalen

Nattåg

Ta Snälltåget: Malmö/Göteborg via Stockholm – Vemdalen

Tidtabellen är anpassad efter att du reser helvecka med bytesdag för boendet på söndagar.Resan sker utan byten fram till Röjan station där transferbuss på tar dig vidare till resmålet. Bussresan tar ca 15-40 minuter beroende på destination och är inkluderad i din tågresa. Gå in på sj.se för aktuella avgångstider mm.

Även Göteborg kommer att trafikeras under vecka 7-8.

Snötåget Malmö/Göteborg – Vemdalen
Från Malmö, Helsingborg och Mölndal/Göteborg avgår Snötåget till Vemdalen varje söndag kväll med start i december. Boendet som finns inflyttningsklart vid ankomst behåller gästerna ända fram till transferbussens avgång mot Röjan/Vemdalen,

Dagtåg Stockholm – Vemdalen
I december startar också reguljärtrafik med ett dagligt tåg från Stockholm till Röjan/Vemdalen via Mora. Det är ett samarbete mellan SJ, Inlandsbanan, Destination Vemdalen och SkiStar som gör det möjligt att åka dagtåg mellan Stockholm och Vemdalen. Till samtliga avgångar/ankomster vid Röjan/Vemdalen ansluter Vemdalens lokalbusstrafik.