Om Vemdalen

Om Vemdalen

Vemdalen är ett av Skandinaviens snösäkraste områden, men året runt kan du njuta av äventyr till fjälls och olika kulturevenemang som erbjuds.

I Vemdalen finns tre skidområden; Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna, så du får mycket skidåkning för pengarna! Liftkortet gäller på samtliga av dessa anläggningar.

Vemdalen bjuder på allsidig skidåkning i form av utförsåkning med rejäla fallhöjder, omfattande spårsystem och fina leder på fjället. Områdets höga höjd över havet och dess inlandsklimat innebär snösäkerhet och tidig säsongstart. Av nedfarternas totala ytor täcks ca 80 procent av moderna och kraftfulla snösystem, detta borgar för bra kvalité under hela vintern.

De senaste säsongerna har skidområdet vuxit med fyra stycken 6-stols expressliftar och flera nya nedfarter. Totalt finns 55 nedfarter och 34 liftar i de tre skidområden, Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna.

Nyheter till säsongen 2022-2023

  • Den klassiska nedfarten Turisten breddas och förlängs till toppen av Hovde Express så att du enkelt kan åka i Turisten och vila benen på väg upp i Hovde Express. Den nya nedfarten blir belyst.
  • Mellanliften kortas något för att skapa plats för breddning av Turisten. Den övre delen schaktas om för att skapa en lite enklare nedfart.
  • Snösystemet förstärks med snöläggning i Torgbacken och Björnvallens liftspår i Björnrike samt i den nya delen av Turisten.
  • SkiStar Cross Country Arena flyttar in i Björnrike. Här finns totalt 7,5 km spår uppdelat på fyra slingor varav 3 km blir elbelysta. Toaletter, vallarum och värmestuga finns intill arenan.